Ευρώπη, μάντεψε......εγώ είμαι ακόμα πλούσια!!! #6

11:15 π.μ.
Από μια blog-ανάρτηση γεννήθηκε μια ιδέα και ξεκινά ένα κίνημα, που ονομάσαμε "Το Κίνημα των Πλουσίων Ελλήνων", 
με τους Έλληνες bloggers που συμμετέχουν να προχωρούν σε αναρτήσεις υπό τον τίτλο "Ευρώπη, μάντεψε... Eγώ είμαι ακόμα Πλούσια/ος", στο πνεύμα της πρώτης σχετικής ανάρτησης που γράφτηκε!περισσότερες πληροφορίες εδώ
Μπορούμε να δούμε την αισιοδοξία, τη χαρά και το χαμόγελο
σε οποιαδήποτε απλή στιγμή της καθημερινότητάς μας.
Γράφτηκαν ήδη #5 άρθρα με τίτλο Ευρώπη..... μάντεψε είμαι ακόμα πλούσια.
και θα τα βρείτε όλα εδώ
Μιας και κρίση χτύπησε και εμένα θεωρώ την τσέπη μου φτωχή όμως διαβάζοντας τις αναρτήσεις και τις #5, ξαφνικά ένιωσα τόσο πλούσια..

Μπορεί Ευρώπη να μου στερείς πολλά από τα  δικαιώματα μου ως εργαζόμενη μητέρα και γυναίκα. Μπορεί να μου στερείς την  εργασία στην πιο παραγωγική μου ηλικία. 
Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο επέλεξα να είμαι κοντά στο παιδί μου. 
Άλλωστε μάθαμε στις στερήσεις.....Γιατί απλά κάποιοι πούλησαν φθηνά την Ελλάδα...
Στέρησες πολλά όχι μόνο από μένα αλλά από τους περισσότερους. 
Η κρίση όμως  έκανε και ένα καλό ένωσε οικογένειες, και αληθινούς φίλους... 
Εμένα προσωπικά με έκανε να αναθεωρήσω πολλά και να αισθάνομαι πιο δυνατή.
Βρήκα μικρές χαρές και την ευτυχία κοιτάζοντας μέσα από τα μάτια του παιδιού μου. Κατάλαβα πώς πλούσια δεν θα με κάνουν τα χρήματα αλλα πολλά άλλα πράγματα.
Μπορεί πολλές φορές να δυσκολεύομαι αλλά απολαμβάνω όσο μπορώ  όλα όσα δεν θα μου στερήσει κανένας.
Μπορεί να μου πήρες πολλά άλλα νιώθω πλούσια γιατί δεν μπορείς να μου στερήσεις τον ήλιο την θάλασσα , το βουνό, και τον αέρα που αναπνέω....



Νιώθω πλούσια γιατί ξέρουμε να διασκεδάζουμε, γιατί οι άνδρες μας χορεύουν τα καλύτερα ζεϊμπέκικα. 
Γιατί τα χωριά  μας είναι γεμάτα με ανθρώπους που έχουν να σου πούνε πολλές ιστορίες με δυσκολίες, για χρόνια δύσκολα, όμως ξέρουν να χαμογελάνε.
Και μπορούν να στήσουν γλέντι από το τίποτα!

Ελλάδα έχει πλούσια πολιτισμική ιστορία...και η λέξη όπως το φιλότιμο δεν μεταφράζεται!

Ναι Ευρώπη είμαι πλούσια γιατί σχεδόν  κάθε φορά που θα ανοίξω το πρωί τα παντζούρια μου θα δω καταγάλανο ουρανό και οι ακτίνες του ήλιου θα με γεμίσουν ενέργεια!
Ύστερα θα φτιάξω Ελληνικό καφέ τόσο μερακλίδικο , όπως ακριβώς  τον κάνει η πεθερά μου...Αν και ζω στην Αθήνα ακούω κελάηδισμα πουλιών βλέποντας δέντρα από το μπαλκόνι μου.

Νιώθω πλούσια γιατί η Ελλάδα έχει τις πιο όμορφες παραλίες ...Και γραφικά βουνά.....μέρη που ο Θεός χάρισε απλόχερα απίστευτη ομορφιά..


 Νιώθω πλούσια γιατί το χωράφι  του μπαμπά μου βγάζει όλων των ειδών τα καλά!
Όπως ντομάτα που ζυγίζει σχεδόν ένα κιλό!!! 





















Επίσης όταν μου λείψει ένα λεμόνι θα κατέβω στον κήπο και θα κόψω...

Και όταν το χειμώνα μαζευτούμε παρέα απολαμβάνοντας λίγη καλή ελληνική μουσική θα κεράσω λικέρ που έφτιαξα από λεμόνια και φράουλες του κήπου μου...
Άλλωστε δεν χρειάζονται περισσότερα για να περάσουμε όμορφα.

Όταν μαγειρεύω χρησιμοποιώντας ρίγανη ,δυόσμο , δαφνόφυλλο, μαϊντανό λιαστή ντομάτα, ελιές, και όλα εκείνα που φυτρώνουν στον ίδιο κήπο με τα λεμόνια, θα νοσταλγώ καλοκαίρι....και οι σκέψεις θα με ταξιδέψουν στο εξοχικό που με λίγα λεφτά μπορείς να χαρείς ατέλειωτες βόλτες, θάλασσα, ηλιοβασίλεμα, πανσέληνο, μπάνιο..

Λίγη ώρα για μένα μια ανάρτηση γραμμένη πρώτα σε χαρτί που θα ανέβει αργότερα καθώς τα κύματα σκάνε ακριβώς δίπλα μου.





















Νιώθω πλούσια γιατί αγαπάω το βουνό και είναι και εκείνο τόσο κοντά μου...ανα πάσα στιγμή μπορώ να βρεθώ εκεί μαθαίνοντας το παιδί μου να είναι κοντά στην φύση.
Κάνοντας πικ νικ, όπως παλιά τότε που ήμουν και γω μικρή.


Είμαι πλούσια γιατί αν και μένω στην Αθήνα η γειτονιά  μου μοιάζει με χωριό που ο καθένας που θα με συναντήσει θα με ρωτήσει τι κάνεις Ρεγγίνα;
Και θα μοιράσεις χαμόγελα έτσι απλά!

Είμαι πλούσια γιατί οι πολύ κοντινοί συγγενείς οι μισοί να πω... μπορούμε να γεμίσουμε μια πλατεία!

Είμαστε μια κλασσική ελληνική οικογένεια και έχουμε την κλασική Ελληνίδα μάνα να μας μαγειρεύει τις Κυριακές....Και μας φέρεται σαν να είμαστε ακόμα νήπια και ας έχει εγγόνια!

Γιατί η Ελλάδα έχει όμορφες παραδόσεις κάθε εποχή κάτι που οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας...Νιώθω πλούσια γιατί έχουμε θρησκεία....

Είμαι πλούσια γιατί μπορώ μια συννεφιασμένη μέρα του Μαρτίου να απολαύσω μια βόλτα  μόλις δέκα λεπτά από το σπίτι μου....αυτήν δεν θα μου την στερήσεις Ευρώπη.....


Και όταν θα θέλω να κάνω μια βόλτα θα πάρω το ποδήλατο μου την οικογένεια και θα πάμε...Εκεί σίγουρα θα βρούμε φίλους γνωστούς και θα περάσει η ώρα όμορφα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος!

Και κάθε φορά που θα με κάνεις Ευρώπη να σκύβω το βλέμμα μου εγώ θα βρίσκω δύναμη να κοιτάω ψηλά και θα βλέπω αυτό που με κάνει πλούσια και με γεμίζει όνειρα....




Έλα και εσύ στην σελίδα μας στο facebook εδώ
Είσαι blogger  θα μας βρεις εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.