Ένας νυχτερινός επισκέπτης..!

4:06 μ.μ.
 Προ παραμονή Χριστουγέννων, μια κατά τα άλλα τυπική ημέρα. Κάποιος όμως δεν ξέρει ακόμα πως σήμερα θα ζήσει μια εμπειρία που ως τώρα μόνο άκουγε.
Ολα είναι έτοιμα μόνο που ο μπαμπάς δεν έχει γυρίσει ακόμα απο την δουλειά.......

-Σήμερα άκουσα πώς ο Άγιος Βασίλης ξεκίνησε το μοίρασμα των δώρων μωρό μου.
- Αλήθεια μαμά; Να του βαλω γαλα μαμά;  Και μπισκότα;
-Ναι Αγάπη μου.....απαντώ χαμογελώντας.
Ετσι ευλαβικά ετοιμάζουμε το κέρασμα του Αγίου Βασίλη.
Τα ακουμπάμε στο τζάκι και συνεχίζουμε την διαδικασία μπάνιο πιτζάμες γάλα παραμύθι ύπνος.....
Μόλις κάτσαμε να διαβάσουμε παραμύθι.....
Τότε ενας δυνατός θόρυβος ακούγεται απο το τζάκι.....
Δυο μάτια με κοιτάνε με απορία
-Σήκω του λέω σιγά-σιγά μάλλον κάποιος είναι στο σαλόνι μας....
Ο θόρυβος συνεχίζεται, φτάνουμε στο σαλόνι ευτυχώς "κάποιος" φρόντισε το μόνο φως του σαλονιού να έρχεται απο το  στολισμένο δέντρο.
Μια παχουλη σκιά  στέκεται δίπλα στο δέντρο,ντυμένη στα κόκκινα με άσπρα γένια και μεγάλη κοιλιά....ψάχνει τον σάκο του, δύο ματάκια λάμπουν απο ενθουσιασμό....ενα χαμόγελο ευτυχίας φωτίζει το μικρό του προσωπάκι.
Ο Άγιος Βασίλης τον αντιλαμβάνεται και τον πλησιάζει...δυο βηματα πισω ο μικρός.....
Από τον σάκο βγαίνει ενα δώρο, δύο χεράκια τεντωμένα παίρνουν το δωράκι και ο Άγιος Βασίλης αφου συμβουλεύει τον μικρό να ακούει την μαμά και τον μπαμπά χαιρετάει και απομακρύνεται....Η μπαλκονόπορτα ανοίγει και ο Άγιος Βασίλης χάνεται γιατί έχει πολύ δουλειά σήμερα τον περιμένουν και αλλα παιδάκια....
Ο μικρός χαιρετάει και τρέχει στο δωμάτιο του να ανοίξει το δωράκι του. Ναι είναι το τρένο που ζήτησε. Οι προτάσεις του μπερδεμένες η χαρα του μεγάλη. Για την μαμά και τον μπαμπά αποστολή εξετελέσθη με απόλυτη επιτυχία!!!!
Ωρα αργότερα επιτέλους γυρίζει ο μπαμπάς από την δουλειά. Ο ενθουσιασμένος μικρός σε μια προσπάθεια ενημέρωσης λέει στον μπαμπά όλα οσα έζησε προ ολίγου....Η λάμψη ακόμα είναι εκεί στα μάτια του και η δικιά μας  χαρα ακόμα μεγαλύτερη....χαμογελάω με νόημα στον νυχτερινό επισκέπτη εκείνος μου κλείνει το μάτι.
Η μοναδική εμπειρία γίνεται λόγος για συζήτηση οπου πάμε για αρκετές μέρες, πόσο εύκολο ηταν τελικά να δώσουμε λίγη μαγεία στο μικρό μας παλικαράκι...
Ο νυχτερινός επισκέπτης μας επισκέφτηκε πέρυσι, φέτος δεν ξέρω αν θα το τολμήσει. Όμως σίγουρα θα βρεθεί τρόπος να κάνει πάλι την παρουσία του αισθητή ακόμα και χωρίς να το καταλάβουμε. Δεν ξεγελάς εύκολα ενα τετράχρονο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.